Despre concurs

Despre Concurs

East Academy Awards

Premii de 5000 de euro pentru cei mai buni designeri

pentru industria de producție publicitară

APIIP - Asociația Producătorilor și Importatorilor din Industria de Publicitate, lansează EAST ACADEMY AWARDS – prima ediție a unui concurs de design pentru industria de producție publicitară din România. Competiția își propune să creeze un eveniment în care persoanele cu talent să întâlnească lideri din producția publicitară în scopul abordării unor oportunități reciproce. Prima ediție a concursului va avea un fond de premiere de 5.000 de euro.

Actorii importanți din industria de producție publicitară doresc ceva proaspăt în estetica soluțiilor. De aceea, vor scoate în lumina reflectoarelor talente anonime pentru design de advertising. EAST ACADEMY va deveni o instituție de promovare, educare și comunicare a oportunităților din advertising. România va avea o platformă, în care se vor întâlni tehnocratii producției publicitare cu creativi talentati.

APIIP și-a propus să încurajeze inovația și design-ul produselor folosite în industriile aplicate din advertising și publicitate. Dinamica socială și apetența la tehnologie, modifică într-un mod alert pretențiile advertiserilor. Consumatorii sunt din ce in ce mai greu de captat și de convins. Se dorește ca fiecare obiect destinat comunicării vizuale, să fie diferit față de anii trecuți și față de concurență. Orice detaliu scos din tipare poate face diferența.

EAST ACADEMY este o entitate creată de asociația profesională APIIP, nu aparține uneia sau mai multor persoane și nici unei societăți private. Își propune să educe și să promoveze  oportunitățile din advertising-ul aplicat pe patru direcții de acțiune

Conferințe, Cărți, Cursuri și Concursuri, prescurtate generic 4C.

EAST ACADEMY AWARDS (EAA) este un concurs de design pentru industria de producție publicitară, la care poate participa orice persoană fizică din România sau străinătate cu vârsta minimă de 18 ani. Competiția va avea vizibilitate și pe plan internațional prin afliere cu asociațiile partenere ESF – European Sign Federation si ISA – International Sign Association.

Competiția cuprinde cinci secțiuni în urma cărora se vor acorda cinci premii, astfel:

  1. Premiul KLASS - semnalistică
  2. Premiul MIMAKI - echipamente
  3. Premiul MASTER GRAPHIC MEDIA - retail
  4. Premiul PIN PLUS PIN - materiale
  5. Premiul PRINTCENTER - print

Pentru fiecare secțiune se va acorda câte un singur premiu. Premiile vor fi certificate de APIIP. Înscrierea în concurs se face gratuit pe baza unui formular de înscriere. Fiecare participant poate înscrie în concurs un singur produs la o singură secțiune în nume propriu de persoană fizică, nu în echipă, nu companii, nu instituții. După înscriere, proiectele se trimit sub formă de fișiere PDF până maxim în data de 30 august. Pe data de 31 august un juriu de specialiști va puncta toți concurenții înscriși. Primii trei clasați din fiecare secțiune intră în finală. Aceștia, vor avea la dispozitie perioada de 1 – 15 septembrie pentru a pregăti machete fizice la aceleași proiecte fără să le mai facă modificări esențiale. Pe 25 septembrie un al doilea juriu independent va stabili câte un câștigător pentru fiecare secțiune, care va primi o diplomă, un trofeu și un premiu de 1.000 de Euro. Recomandăm concurenților să citească regulamentul concursului unde sunt menționate toate detaliile.

Gala laureaților va avea loc la București, în cadrul târgului Print & Sign 2017, eveniment organizat de Euroexpo, în perioada 26 – 29 Septembrie. Aici, vor fi expuse toate machetele produselor nominalizate într-un spațiu dedicat. De asemenea, toate lucrările prezentate în concurs vor fi mediatizate pe website-ul oficial www.eastcademy.eu  și prin partenerii media.

Organizator: APIIP - Asociația Producătorilor și Importatorilor din Industria de Publicitate

Persoane de contact:

Ionuț Radu, office@eastacademy.eu

Marius Buiculescu – mb@atip.ro