Dialog interviu între Mariu Buiculescu și Lavinia Pop

Dialog interviu între Mariu Buiculescu și Lavinia Pop

Lavinia Pop este Managing Partner la PIN PLUS PIN, sponsor al secțiunii de Materiale pentru producția publicitară.
Marius Buiculescu este General Manager la Atip Design și membru în echipa de organizare EAST ACADEMY AWARDS 2017

 Lavinia, faci parte din membrii fondatori ai asociației APIIP și ai susținut cu entuziasm toate acțiunile desfășurate. Ce părere ai despre inițiativa EAST ACADEMY AWARDS și ce te-a motivat să sponsorizezi acest eveniment?

Am crezut de la început în valoarea asociativă și cred sincer că “împreună suntem mai buni ca oricare dintre noi”. Am pus umărul la înființarea APIIP, înțelegând împreună cu ceilalți membri fondatori câte greutăți și limitări avem de depășit – la formarea unei noi industrii.

Concursul East Academy Awards vine ca o oportunitate de a susține și de a scoate la iveală designerii talentați din industria publicitară.  Ei sunt adeseori oamenii din linia a doua – “valoroșii anonimi” care, de fapt, ne impresionează cu munca lor. Dorim să promovăm designul creativ din respect față de efortul lor. Deși s-au mai făcut concursuri de aptitudini practice - pentru partea de design auto – nu au existat astfel de competiții.

În tema Concursului din secțiunea “Materiale”, ai ales ca provocare pentru întrecere un design de grafică pentru inscripționarea unui autoturism Mercedes. Poți motiva această alegere.

Am ales un model de mașină care să-i inspire pe concurenți să-și manifeste creativitatea la maxim. Nu am ales întâmplător o mașină germană. Produsul nostru star este brandul Oracal care provine din Germania. Ne străduim foarte tare să ne ridicăm la înălțimea standardelor calitative germane prin toate materialele pe care le furnizăm. Dacă la asta adăugăm și serviciile de consiliere oferite, atunci iată diferența.

Sunt printre clienții tăi fideli și recunosc faptul că mă serviți de fiecare dată nemțește…

Pentru premiul PIN PLUS PIN s-au depus 11 proiecte din care ai nominalizat trei finaliști. Ce impresie ți-a făcut lucrările și ce anume ți-a plăcut mai mult la proiectele nominalizate pentru finală?

În general, toate lucrările mi-au plăcut. Însă cele trei proiecte nominalizate pentru finală ne-au făcut o impresie excelentă. I-am selectat pentru că au înțeles tema concursului cel mai bine. Ei au trimis nu doar o grafică, ci un concept de design care reușește să exprime spiritul Grupului PIN PLUS PIN: bucuria culorii, deschiderea, exuberanța. Valorile PIN sunt  – Pasiune, Inovație și Nonconformism.

Premiul PIN PLUS PIN va fi adjudecat de un singur concurent. Veți folosi acest design în vreun fel?

Ceea ce putem spune - în acest moment - este că vom folosi designul unuia dintre finaliști. Adică pe acela care ne place cel mai mult.

Asociația și-a propus să facă din EAST ACADEMY o platformă de comunicare certificată pentru cărți, cursuri, conferințe și concursuri pe teme de producție publicitară. Veți continua să folosiți această oportunitate pentru interesele companiei și cum?

Ne bucurăm că există această inițiativă onorabilă, elevată și entuziastă. Așteptăm cu nerăbdare să vedem materializarea ideilor din acest proiect. Cu siguranță – noi și multe alte firme dorim să beneficiem de oportunitățile propuse prin intermediul acestei platforme nobile și bine venite. Până atunci vă așteptăm să descoperiți bucuria culorii la PIN PLUS PIN, www.pin.ro