Dialog interviu între Marius Buiculescu și Arh. Diana Andrei

Dialog interviu între Marius Buiculescu și Arh. Diana Andrei

Diana, te rog descrie pe scurt proiectul tău și oferă-ne detalii mai puțin cunoscute.

Am pornit chiar de la schița din tema Master Graphic Media, pe care am împărțit-o pe diagonală funcțional, în depozitare și expunere, deschis-închis, vizibil-invizibil, opac-transparent. De aceea, cele două laturi adiacente opace de depozitare și funcționare se continuă în mod egal cu două laturi transparente pentru expunere de mostre și obiecte la vânzare, care se „închid” într-un modul înalt. M-a interesat ca acest modul să îndeplinească pe de o parte cerința de utilizare a cel puțin doua tipuri de module, dar mai ales am vrut ca acesta să fie un totem de semnalistică, cu logo și informații necesare clienților într-o zona de maximă vizibilitate.

Ce te-a inspirat pentru acest concept?

 Am plecat de la ideea că beneficiarul este chiar MGM, în incercarea de a-mi defini tipul de client și ce îi este necesar și specific. Și cum publicitatea este legată de vizual, iar culoarea este cel mai important vehicul de afect, am hotărât ca cele două laturi corespondente zonei de depozitare să fie chiar principala diagrama cromatică, corespunzatoare paletarelor din domeniu.

Cu ce te ocupi în prezent și ce ne recomanzi pentru urmatoarea ediție.

Sunt arhitect din 2004, am lucrat mulți ani pe zona de mari clădiri de birouri, hoteluri și ansambluri rezidențiale. De același număr de ani, mă ocup în biroul meu de arhitectură de mici ansambluri rezidențiale, locuințe individuale, amenjari interioare, design de obiect și de amenajari de expoziții de ... artă. În 2017 am fost primită ca membru stagiar în UAP la secția de Design. Mai mult, anul trecut am realizat o serie de interviuri cu artiști și arhitecți pentru platforma culturală online Art7.

Site-ul meu, înca in lucru, este arhikult.com

Pentru urmatoarea ediție, vă recomand ca unul din membrii juriului să fie câștigătorul actualei ediții.

Initiativa EAST ACADEMY AWARDS ar putea sĂ se transforme într-un agregator de concursuri periodice, unde companiile să găseasca și să premieze cele mai bune idei de design pe teme din cele mai variate dintr-o zonă cât mai largă de profesioniști.

Nu in ultimul rand as vrea sa felicit caștigătorii și să mulțumesc celor care prin punctajul dat m-au adus în finala acestui concurs, la care apreciez excelenta organizare, juriul și o foarte bună comunicare.

Vă doresc succes!
Diana Andrei
www.arhikult.com