Dialog interviu între Marius Buiculescu și Ionuț Radu

Ionuț Radu, director general EXEDRA DESIGN, membru în comitetul de organizare EAST ACADEMY AWARDS, a gestionat campania de promovare de pe facebook și site-ul evenimentului www.eastacademy.eu

Ionuț, anul trecut ai câștigat premiul Best Display. A fost primul concurs intern APIIP. De ce te-ai oferit să pui umărul la organizarea EAST ACADEMY AWARDS?

 Din același motiv pentru care am participat și anul trecut, promovarea creativității și a industriei de producție publicitară. Ne aflăm într-un moment miraculos al istoriei. România încă mai are costuri mici dar are și acces la piața mondială. Trebuie să încurajam ingredientul creativității acum!

Fără efortul tău nu am fi reușit să avem 65 de proiecte depuse. Campania de pe facebook și-a atins scopul chiar și într-o perioadă de concedii și vacanțe. Cum comentezi?

30% din timpul petrecut online este în social media. Nu mai citim scrisori, nu ne mai uităm la televizor dar verificăm feedul de pe facebook. Campaniile de promovare se fac acolo unde este prezent publicul țintă.

Este facebook o soluție de promovare pentru un producător?

Mi-e teamă că devine principala. Am văzut ieri pe un bulevard important un anunț de tip billboard “Firmă de producție publicitară angajează operator… cu salariu 2300 ron + bonuri de masă”. Probabil că acel anunț costă destul de mult însă nu asta este cel mai important. Majoritatea trecătorilor de pe stradă preferă tot telefonul pentru căutarea unui job. Se pare că mediul online oferă șanse reale producătorilor să se prezinte mai bine, să-și vândă produsele mai ușor și să recruteze talente mai repede. Warren Buffett spune că ‘’în viitor nu vom mai face cumpărături așa cum o facem azi.’’

Ești satisfăcut de ce a rezultat până în prezent cu EAST ACADEMY AWARDS?

Da! East Academy Awards se apropie de sfârșit. Cei care au ajuns în finală au proiecte cu adevărat interesante! Mă bucur că am contribuit.

Crezi în viitorul platformei EAST ACADEMY?

Sper să devină cel mai important hub specializat pentru creativitate, educație și resurse umane dedicat producției publicitare. Mi-aș dori să construim o “academie” în adevăratul sens, cu dublu rol. Să devină o sursă pentru cei care vor ceva mai mult în viața lor socială și profesională. Să dezvoltăm un mediu nou de promovare, specializat, pentru cei care doresc mai multă vizibilitate și imagine.

În nume personal și al membrilor asociației APIIP, mulțumim pentru efortul și timpul tău alocat susținerii și promovării evenimentului EAST ACADEMY AWARDS 2017.