Dialog interviu între Marius Buiculescu și Laurențiu Chiriță

Dialog interviu între Marius Buiculescu și Laurențiu Chiriță

Laurențiu Chiriță, ai câștigat premiul PIN PLUS PIN. Să facem cunoștință. Te rugăm să ne spui ceva despre tine. Cu ce te ocupi în prezent, unde locuiești. Cum ai auzit de concursul nostru și ce te-a determinat să participi?

Am 39 de ani și sunt freelancer. Colaborez mai ales cu o firmă de publicitate din Constanța și locuiesc în Medgidia. Despre concurs am aflat de la un prieten. Mi-a plăcut secțiunea PIN și m-am înscris…

APIIP, asociația noastră, și-a propus să organizeze acest concurs pentru a ne apropia de breasla creativilor. Ți se pare o inițiativă bună?

Acest tip de concurs stârnesc curiozitatea oamenilor și îi motiveaza să participe. Opinia mea este una pozitivă. În concursurile profesionale se bagă doar cei care ca au ceva de oferit. Cu astfel de intenții APIIP va construi o platformă unde fiecare poate să se manifeste creativ.

Intenționăm să completăm platforma noastra East Academy cu o secțiune de anunțuri pentru job-uri și proiecte. Sperăm într-o facilitare a contactelor în care să se întâlnească mai ușor cererea cu oferta pe un segment specializat de producție publicitară. Cum comentezi initiațiva?

Cred că ar veni în sprijinul celor care activează în producție publicitară. Accesarea ușoară a unor servicii, cresc șansele de colaborare între cele două părți.

Ce te-a inspirat pentru acest concept?

Aș putea spune că totul a fost la îndemână. Sigla PIN mi-a oferit toate elementele. Barele colorate din compoziția siglei au fost încadrate aproape pe întreaga suprafață. Cel mai mult m-a ajutat sloganul "Bucuria culorii" care m-a inspirat să folosesc cercurile în ideea unui design vesel.

Mie personal, mi-a plăcut că ai reușit să comunici vizual toate elementele din orice poziție privești mașina, chiar și de la etaj. Ce teme de concurs ne sugerezi pentru o ediție viitoare?

Poate design pentru totem publicitar, rooftop sau firme luminoase...

Mulțumesc Laurențiu Chiriță pentru participare și cred sincer că vor fi foarte mulți interesați de talentul și experiența ta. Îți recomand să nu te angajezi full time. Oamenii cu talent în grafică și design au nevoie doar să-și dezvolte brandul personal printr-o mai bună vizualizare. Apropo, unde pot vedea portofoliul tău de lucrări?

https://chlaurentiu.carbonmade.com/