DIALOG interviu intre Marius Buiculescu și Petre Brumă

DIALOG interviu intre Marius Buiculescu și Petre Brumă

Petre Bruma este Print Production Director la MCCANN ERICKSON. Lucreză în publicitate de aproape 20 de ani și a parcurs toate specialitățile din producția publicitară.

Marius Buiculescu este General Manager la Atip Design. Are experiență în producție publicitară și face parte din comitetul de organizare al primei ediții EAST ACADEMY AWARDS.

Petre, mai sunt concursurile românești de creație atractive pentru colegii din agențiile de publicitate?

Din câte am observat, interesul este scăzut, dar cred că există potențial ca festivalurile locale să câștige teren și să devină atractive pentru agențiile românești și nu numai.

Ai urmărit parcursul întrecerii East Academy Awards unde avem onoarea să faci parte din juriu. Am avut 65 de concurenți. Chiar dacă cel puțin 3 teme se adresează creativilor, nu am avut niciun concurent din agenții. De ce crezi?

Cred că am răspuns deja la întrebare mai sus. Sper că la ediția următoare participarea din partea colegilor creativi să fie alta.

Agențiile caută oameni talentați în design pentru producție publicitară?

Designerii talentați sunt la mare căutare. O agenție care se respectă are în organigramă Departamentul Design. Eu consider că, alături de Creație, reprezintă motorul unei agenții creative.

Care dintre oamenii de agenție ar trebui să viziteze târguri de print și producție publicitară și mai ales de ce?

Lucrând într-o agenție de publicitate, trebuie să participi la acest gen de evenimente indiferent dacă ești de la Creație, Producție, Client Service sau Design; iar vizitele ar trebui să se facă în "gașcă".

Fiecare dintre noi observăm/descoperim lucrurile din perspective diferite care, puse cap la cap, pot genera rezultate mult mai bune dacat abordarea unilaterală.

De multe ori auzi prin agenții că Producția “rupe aripile” Creației. Tocmai de aceea, cred că participarea împreună la târgurile de producție publicitară este benefică agenției, pentru a fi tot timpul la curent cu noutățile  – materiale, mașini, finisaje, precum și cu posibilitățile de producție și implementare ale ideilor generate de creativi.