DIALOG interviu între Marius Buiculescu și Radu Pârlog

Marius Buiculescu este director general la Atip Design și membru în comitetul de organizare EAST ACADEMY AWARDS.

Radu Pârlog este director general KLASS Prodexport și sponsor al secțiunii de Semnalistică a evenimentului.

Domnule Radu Pârlog, faceți parte din membri fondatori ai asociației APIIP și ați susținut cu entuziasm toate acțiunile desfășurate de-a lungul istoriei sale. Ce părere aveți despre inițiativa EAST ACADEMY AWARDS și ce va motivat să sponsorizați acest eveniment?

 Inițiativa este de-a dreptul lăudabilă ținând cont de modul real de abordare al produselor din compartimentul Producției Publicitare. Această inițiativă vine ca o completare de fond al segmentului de producție unde, spre deosebire de agențiile de creație, aici elementele sunt dezvoltate direct de producător având la îndemână toate instrumentele de producție. Ținând cont de o viziune asupra viitorului, dezvoltarea Creației în cadrul Producției Publicitare obligatoriu va deveni o componentă reală cu schimbări majore asupra definiției de Producție Publicitară.

În tema concursului din secțiunea Semnalistică, ați ales ca provocare pentru competiție un design pentru o stație de autobuz model 2020. Vă rog să motivați aceasta alegere.

Tema aleasă face parte dintr-un proiect de viitor unde cu siguranță vom ajunge. Este firesc din punct de vedere al dezvoltării națiunii noastre să evoluăm estetic și funcțional.

Pentru premiul KLASS s-au depus 13 proiecte din care ați nominalizat trei finaliști. Ce impresie v-au făcut lucrările și ce anume v-a plăcut mai mult la lucrările alese pentru a intra în finală?

Abordările au fost extrem de interesante și nu aș putea să clasific clar primele trei față de urmatoarele șase proiecte. Majoritatea concurenților au atacat segmentul creației, lăsând în urmă pe cel productiv. Nu am văzut o analiză funcțională deosebită. Exemplul poate fi extras din cultura  japoneză unde produsul întâi este analizat funcțional, apoi estetic și apoi constructiv.

Premiul KLASS va fi adjudecat de un singur concurent. Veți folosi acest design în vreun fel?

Cu siguranță că ideea cea mai bună va intra în baza de date a KLASS-ului și la momentul oportun va fi folosită.

Asociația și-a propus să facă din EAST ACADEMY o platformă de comunicare certificată pentru cărți, cursuri, conferințe și concursuri pe teme de producție publicitară. Veți continua să folosiți această oportunitate pentru interesele companiei și cum?

Ținând cont de avântul luat cu ocazia primului eveniment oficial, am devenit un susținător înfocat al acestei asociații, susținător jucător al cărui scop va fi în permanență implementarea NOULUI.