FAQ

 1. Cum ma inscriu?
  Descarca formularul pentru inscriere de sub butonul START, completeaza-l, salveaza pdf-ul cu numele tau si apoi trimite fisierul pe adresa de email office@eastacademy.eu Transmite pe acelasi email fisierele care sustin proiectul tau.
 2. Unde gasesc cerintele de participare pentru fiecare categorie?
  Citeste cu atentie regulamentul si Brief-ul Sponsorilor pentru sectiunea care vrei sa concurezi.
 3. Care este termenul de predare a proiectului?
  30 august 2017
 4. Pot sa particip la 2 sau mai multe categorii?
  DA. Poti participa la maxim doua sectiuni cu cate un proiect diferit.
 5. Cine poate sa ma ajute pentru executia machetelor ceruta la proba finala?
  In principiu, incearca sa te descurci. Daca intampini dificultati, te ajutam in urma unei solicitari cu detalii specifice.
 6. Daca suntem mai multi participant cu un singur proiect putem participa ca o echipa?
  Nu, premiul se acorda unei singure persoane fizice indiferent daca are sau nu in spate o echipa.
 7. Se poate inscrie in concurs o companie?
  Nu, concursul se adreseaza persoanelor fizice.
 8. Cine nu se poate inscrie in concurs?
  Nu se pot inscrie in concurs persoanele care nu au implinit varsta de 18 ani, companiile, firmele, sau institutiile in nume colectiv.Nu se mai pot inscrie in concurs persoanele angajate in companiile sponsorilor pentru a nu provoca un conflict de interese…
 9. Daca voi fi desemnat castigator, cand primesc banii?
  In seara decernarii, pe 27 septembrie, se acorda un cec simbolic in fata unei audiente importante. Banii se vor acorda efectiv pana maxim in data de 31 octombrie prin transfer bancar, dupa ce se semneaza contractul de cesiune a drepturilor de proprietate in favoarea sponsorului sectiunii.
 10. Care sunt beneficiile mele in acest concurs?
  • Proiectul va purta numele tau si vei ramane afisat pe site o perioada lunga indiferent daca vei castiga sau nu. Actiunea va fi mediatizata in mai multe medii si astfel vei avea sanse mari de ati intari brandul personal.
  • Vei putea face cunostinta cu lideri din industriile productiei publicitare care sunt posibili angajatori, contractori sau colaboratori in proiecte de viitor.
  • Poate fi un exercitiu personal in privinta abilitatilor tale creative si competitionale.
  • Daca vei castiga premiul suprem al sectiunii, placi acasa cu niste bani…
 11. Cine formeaza juriul care stabileste finalistii si cand?
  Primul juriu va fi format de 5 persoane, cate un reprezentant al fiecarui sponsor. Cel mai probabil acestia vor fi lideri de companii cu o mare experienta in productie publicitara. Jurizarea se va face in data de 31 august cand se vor stabili cine sunt nominalizatii pentru finala, respectiv cate trei concurenti din fiecare sectiune.
 12. Cine formeaza juriul care stabileste titlurile supreme si cand?
  Finala va avea loc in ziua de 26 septembrie iar juriul va fi unul independent format din mari personalitati din lume arhitecturii si a design-ului. Primii confirmati sunt Dorin Stefan, Constantin Goagea si Ioana Ciolacu.
 13. Ce se intampla cu drepturile de proprietate ale proiectelor.
  Drepturile de proprietate apartin concurentilor care pot dispune cum vor de ele. Exceptie fac lucrarile premiate cu cate 1000 de euro care vor fi cedate sponsorilor potriviti categoriei in urma semnarii unui contract de cesiune. Dupa ce semenzi contractul, primesti banii.
 14. Cum e cu machetele fizice?
  Daca te situezi intre cei 15 finalisti, in perioada 1 – 15 septembrie va trebui sa pregatesti machete fizice pentru a fi prezentate juriului. Gabaritul lor nu trebuie sa depaseasca 50 x 50 x 50 cm. Macheta se poate realiza la scara micsorata din orice material care sa faca lucrarea cat mai relevanta si atractiva. Machetele vor fi expuse pe tot parcursul targului Print & Sign de la Romexpo in perioada 26 – 29 septembrie 2017. Dupa eveniment, fiecare concurent poate sa-si pastreze machetele sau sa le doneze organizatorului.
 15. Pentru neclaritati, putem comunica direct cu sponsorii sau cu membri juriului?
  Nu.Toate intrebarile si neclaritatile se transmit organizatorilor prin email la adresa office@eastacademy.eu