Interviu cu Gabriela Postole – câștigătoarea concursului EAST ACADEMY AWARDS 2017 secțiunea retail Shop in Shop – Master Graphic Media

Interviu cu Gabriela Postole - câștigătoarea concursului EAST ACADEMY AWARDS 2017 secțiunea retail Shop in Shop – Master Graphic Media

Gabriela Postole te rugăm să ne spui ceva despre viața ta profesională și personală. Cu ce te ocupi în prezent, unde locuiești?

Sunt designer de interior și de produs, în special mobilier. Sunt din Oradea, dar de la începutul anului sunt mutată la Cluj. Nu stau tot timpul la Cluj, așa că cel mai corect ar fi să spun că am două adrese. Mi-ar plăcea să găsesc mai multe posibilități de colaborare cu firme, în special pentru concepte de produs și să se înțeleagă că meseria de designer e dificil să fie facută ca full time job, când ți se impun norme de lucru și mai ales targete de vânzări. Dupa mutarea la Cluj am încercat să găsesc un part time în domeniu, dar part-time-ul nu prea există in Romania, iar legislația actuală il complică și mai mult.

APIIP, asociația noastră si-a propus sa organizeze acest concurs pentru a ne apropia de breasla creativilor. Ți se pare o inițiativă bună?

În proiectele mele, mai tot timpul mi se impun restricții de buget din partea clienților, motiv pentru care nu prea pot inova sau ieși din tipare cu materiale mai sofisticate sau tehnologii mai complexe. Este unul din motivele pentru care am căutat să particip la un concurs unde nu am un buget de respectat. Am ținut totuși cont și conceptul creat este din materiale uzuale, nu foarte pretențioase și realizabil cu tehnologii comune unui producător de mobilier premium.

Intenționăm să completăm platforma East Academy cu o secțiune de anunțuri pentru job-uri și proiecte. Sperăm într-o facilitare a contactelor în care să se întâlnească mai ușor cererea cu oferta pe un segment specializat de producție publicitară. Cum comentezi inițiativa?

Este o inițiativă foarte bună, având în vedere că breasla creativilor de multe ori duce lipsă de timp sau de aptitudinile necesare în a-și pune în aplicare ideile și de a le monetiza.

Ce ți-a placut plăcut până acum la evenimentul EAST ACADEMY AWARDS și ce nu?

Ar fi ideal sa găsim cât mai multe inițiative de acest gen. Este foarte important ca beneficiarii să-și expună tema corect și coerent, ca ulterior să poată intra în contact cu designerii potriviți pentru acel proiect.  Mi s-a intamplat de câteva ori să renunț la clienți cu care nu am fost compatibilă. M-am străduit, am luat-o ca pe o provocare, cum iau mereu clienții mai dificili, dar în final a trebuit să recunosc că nu suntem compatibili. Situația ar fi putut probabil fi evitată dacă clienții respectivi ar fi expus cerințele mult mai precis și nu ar fi schimbat mereu datele problemei. Mi-a plăcut inițiativa, aș fi participat la 2 secțiuni, dar din păcate timpul a fost foarte scurt. Poate am aflat eu târziu de concurs, n-aș putea spune pentru că nu știu când a fost lansat. A fost și perioada cu concediul...

Ce teme de concurs ne sugerezi pentru o ediție viitoare?

Poate ar fi interesantă o deschidere către tehnologie: concepte de stații în magazine cu aplicații pentru comenzi de produse și servicii.

www.mgm.ro