Regulament

Regulamentul concursului EAST ACADEMY AWARDS 2017

Art. 1. Organizatorul concursului EAST ACADEMY AWARDS 2017 (denumit în continuare "EAA") este PATRONATUL ASOCIAȚIA PRODUCĂTORILOR ȘI IMPORTATORILOR DIN INDUSTRIA DE PUBLICITATE cu sediul în Mun. București, Drumul Lunca Priporului nr. 140, sector 3, București, Cod unic de înregistrare fiscală 16321228, prin președinte Zsolt Rudnyanszky (denumită în continuare "Organizator").

1.1. Concursul se va desfașura cu respectarea prevederilor cuprinse în prezentul regulament (denumit în cele ce urmează „Regulamentul”). Termenii și condițiile prezentului Regulament, așa cum sunt prezentate mai jos, sunt obligatorii pentru toți participanții la concurs.

1.2. EAA este un concurs de design pentru industria de productie publicitara. Are ca scop apropierea dintre persoanele creative si antreprenorii din industria de productie publicitara.

1.3. ORGANIZATORUL își rezervă dreptul de a modifica Regulamentul, prin act aditional la prezentul Regulament, aducând la cunoștința publicului acest fapt prin intermediul website-ului www.eastacademy.eu.

1.4. Concursul are caracter internațional. Poate participa orice persoană fizică cu vârsta de 18 ani impliniti.

Art. 2. Participarea la concurs

2.1. Inscrierile incep pe data de 23 iunie 2017 şi se va încheia pe data de 30 august 2017, ora 23:59.

2.2. Participanţii se înscriu în concurs prin introducerea datelor personale de contact şi acceptarea de termene si conditii impuse de organizator prin prezentul regulament si instrucţiunile afişate pe site-ul oficial www.eastacademy.eu.

2.3. Participarea la concurs implică cunoaşterea şi acceptarea integrală, expresă şi neechivocă a prezentului Regulament

2.4. Fiecare participant trebuie să fie deţinătorul drepturilor intelectuale şi de proprietate asupra proiectului prezentat.

2.5. Fiecare participant se poate înscrie in concurs cu maxim doua proiecte diferite în două secțiuni diferite.

2.6. Fiecare participant la Concurs declară ca îndeplineşte toate condiţiile legale pentru participare.

2.7. Participanţii la Concurs sunt obligaţi să respecte termenii şi condiţiile prezentului Regulament.

Art. 3 Premiile oferite

3.1. EAA scoate la concurs 5 (cinci) premii a câte 1000 de euro pentru fiecare sectiune de semnalistica, echipamente, retail, materiale si printing, astfel:
A. Premiul KLASS - semnalistica
B. Premiul MIMAKI - echipamente
C. Premiul MASTER GRAPHIC MEDIA - retail
D. Premiul PIN PLUS PIN - materiale
E. Premiul PRINT CENTER - printing

3.2. Premiul KLASS - statia 2020
Imagineaza-ti ca astepti in statie, un mijloc de transport in comun cu o destinatie neobisnuita: anul 2020.
Vei castiga premiul Klass, daca:
- proiectul tau este statia in care asteapta urbanii sa fie preluaţi de transportul in comun, comunicarea este facila, precisa si lizibila cu numele statiei, harta, orarul vehiculelor ce o tranziteaza si stirile locale
- ai reusit sa integrezi in aceasta statie panourile fotovoltaice care sa o faca independenta energetic
- idea ta se poate autosustine , integrand si un punct de vanzare tip vending machine.

3.3. Premiul MIMAKI – Reclama UJF 7151 PLUS
Premiul MIMAKI este oferit de compania GEKO - master dealer pentru Romania si Bulgaria.
Castigator va fi cel mai reusit design de advertising pentru reclama unui echipament Mimaki UJF 7151 PLUS.
Va fi apreciata grafica si modul atractiv in care reclama scoate in evidenta aplicatiile, caracteristicile si imaginea de ansamblu al echipamentului.
Reclama, trebuie sa transmita incredere si sa indemne la actiune, respectiv la tentatia de cumparare.

3.4. Premiul Master Graphic Media – Shop in Shop
Va castiga proiectul care va reusi cel mai bun design de Shop in Shop cu urmatoarele cerinte:
3.4.1. Shop-ul sa fie modular in forma de insula, cu o incinta in care va opera personalul angajat.
3.4.2. Tipurile de module pot fi de trei feluri.
- Module cu h de 85 cm cu rol de separare spatiu si/sau expunere produse
si/sau pozitionare casa de marcat, imprimanta, calculator, obiecte personale angajati, amplasare branding sau materiale de comunicare vizuala
- Module cu h de 200 cm cu rol de expunere produse, si amplasare branding sau materiale de comunicare vizuala
- Se pot propune si alte tipuri de module(corpuri) cu inaltimi de pana la 260 cm cu functiuni la alegere( tip pazie pt amplasare identitate vizuala, ecrane sau diferite tipuri de comunicare vizuala)
* forma si dimensiunea modulelor sta la latitudinea proiectantului
** se vor folosi cel putin 2 tipuri de module din cele 3 expuse mai sus.
3.4.3. Suprafata maxima va fi de 20 mp.
3.4.4. Materiale : placaje lemn sau conglomerate, sticla, plexiglass, metal, compozite tip corian/staron, lumina LED sau spot etc

3.5. Premiul PIN PLUS PIN - Personalizare autoturism Mercedes Benz GLK
Va castiga premiul PIN PLUS PIN, cel mai reusit design de personalizare a unui autoturism Mercedes Benz GLK de culoare alba.
Tema personalizarii consta in armonia culorilor utilizate pentru ca brand-ul PIN sa fie observat in trafic si recunoscut pentru oferta sa de folii marca Oracal.
Se apreciaza modul in care se va imbina logo-ul companiei si cateva mentiuni din oferta de distributie intr-un context grafic modern, lizibil si memorabil.
Fara sa se mentioneze explicit, sponsorul premiului doreste ca prin reusita grafica a personalizarii sa transmita un asociator de brand si sa induca mesajul PIN este Mercedesul materialelor pentru productie publicitara!
In abordarea temei se va tine cont de ceea ce reprezinta PIN - Pasiune, Inovatie, Nonconformism. Sponsorul pune la dispozitia concurentilor planurile autoturismului la scara 1:30 si pentru etapa finala trei autoturisme miniaturi pentru personalizare.

3.6. Premiul PRINTCENTER - Printeaza-ti visul!
Uita-te pe fereastra locuintei, a biroului sau a masinii, fa un print screen si apoi imagineaza- ti acelasi view in 2020.
Vei castiga premiul Printcenter, daca:
- visul tau se poate fizic printa pe o placa din metal, lemn sau sticla cu dimensiunea de 100x100cm.
- din visul tau fac parte maxim 28.000.028 de culori
- va fi apreciat design-ul tabloului prin forta mesajului transmis fara cuvinte ci doar din culori cat mai vibrante
- idea ta se poate autosustine , devenind parte dintr-o campanie CSR pentru protejarea naturii (Corporate Social Responsibility).
Art. 4 Criterii de jurizare:
- Relevanţa - fata de brief-ul comunicat de sponsor
- Estetică
- Originalitate

4.1. Toate proiectele se puncteaza cu minim 1 si maxim 10 puncte pentru fiecare
criteriu, zece fiind cel mai bine apreciat. Astfel punctajul acumulat de catre
concurenti va fi de minim 3 puncte si maxim de 30 puncte.

4.2. Organizatorul îşi rezervă dreptul de a nu alege niciun finalist dintre proiectele înscrise în concurs daca nu acumuleaza cel putin 10 puncte.

4.3. Componenta juriului in etapa finala va fi formata din specialişti consacrati in arhitectura si design. Acesta va fi anunţat public pe site prin canalele media.

4.4. Decizia asupra câştigătorilor se va lua pe baza punctajului final. In caz de egalitate, decizia va fi luata prin votul majoritar al juriului solicitat in plen pentru concurentii aflati la egalitate.

4.5. Fiecare proiect înscris trebuie să fie fezabil şi executabil intr-un atelier de productie publicitara. Se recomandă folosirea materialelor propuse fiecarei sectiuni pe pagina sponsorilor.

Art. 5 Desfașurarea concursului

5.1. Concursul EAA se va desfasura in trei etape. Inscrierea in concurs este gratuita si se face completand formularul cu datele personale si trimiterea lucrarilor pe email la adresa office@eastacademy.eu. In aceasta etapa, proiectele se trimit numai sub forma de schite, desene si simulari in format pdf. Daca marimea fisierelor depaseste 10 MB, este recomandata utilizarea unor platforme dedicate pentru transfer.

5.2. Prima etapa o reprezinta preselectia lucrarilor pe care o face organizatorul. Participantul va fi anuntat pe email daca a fost selectat sau nu in concurs. Lucrarile care trec de preselectie vor fi publicate pe site-ul www.eastacademy.eu.

5.3. A doua etapa a concursului, stabileste finalistii printr-un juriu format din 6 antreprenori specialisti din industria de productie publicitara, care au stabilit temele fiecarei sectiuni. Acestia vor puncta fiecare proiect dupa un regulament de jurizare. Primii trei clasati din fiecare sectiune vor participa la finala concursului. Jurizarea pentru stabilirea finalistilor va avea loc in spatiu public la Hotel Caro din Bucuresti in ziua de 31 august 2017.

5.4. A treia etapa o reprezinta finala in care se califica maxim 15 persoane, cate 3 pentru fiecare sectiune. Acestia vor pregati proiectele sub forma de machete fizice. Fiecare finalist va semna un contract cu organizatorul. In cazul care castiga premiul intai si primeste suma de 1000 de euro in lei la curs BNR, va ceda sponsorului drepturile de proprietate ale proiectului.

5.5. Perioada de executie a machetelor este 1 - 15 septembrie 2017. Machetele fizice pot fi realizate si la scara mai mica, astfel incat sa fie posibila expunerea intr-un spatiu de maxim 100x100x100cm.

5.6. Machetele vor fi expuse in cadrul targului Print & Sign 2017 de la Romexpo in perioada 26 - 29 septembrie 2017 si vor fi returnate proprietarilor de drept, care vor avea libertatea să le folosescă după cum considera.

5.7. Jurizarea finala se va face in ziua de 26 septembrie la Romexpo.

5.8. Gala laureatilor si premiile oficiale vor fi decernate intr-un cadru festiv .

5.9. Proiectele trimise după termenul limită de înscriere în concurs, nu vor fi luate în considerare.

5.10. Organizatorul este absovit de orice răspundere în situaţii care vizează drepturile intelectuale si de proprietate asupra proiectelor depuse în concurs.

Art. 6. Sesizari sau contestatii

6.1. Persoanele care au sesizări sau plângeri referitoare la drepturile de proprietate se vor adresa organelor statului competente. La cererea acestora, Organizatorul va pune la dispoziţie datele de identificare ale persoanei reclamate astfel încat disputa să fie soluţionată fara intervenţia sa.

6.2. Contestatiile sunt admise numai pe motive de incalcare a drepturilor intelectuale si de proprietate si daca sunt trimise organizatorului pe email office@eastacademy.eu pana la data de 26 septembrie 2017 ora 23:59. In acest caz decernarea premiului contestat se suspenda pana la decizia organelor competente.

6.3. În cazul unor litigii apărute între Organizator şi participanţii la Concurs, acestea vor fi soluţionate pe cale amiabila. Dacă nu este posibilă rezolvarea litigiilor pe cale amiabilă, părţile implicate în litigiu vor înainta litigiul spre solutionare instanţelor judecatoreşti române competente, aflate pe raza sediului social al organizatorului.

6.4. Eventualele reclamaţii legate de desemnarea câştigatorilor se vor putea trimite pe urmatoarea adresa organizatorului, în termen de maxim 1 zi calendaristice de la data publicării listei tuturor câştigătorilor. După această dată Organizatorul nu va mai lua în considerare nicio contestaţie.

6.5. În cazul în care participanţii la concurs formulează o solicitare a cărei solutionare nu a fost prevazută în prezentul regulament, Organizatorul îşi rezervă dreptul de a oferi un răspuns conform propriilor decizii sau, dacă este cazul, în conformitate cu legea în vigoare.

Art. 7. Obligatiile si drepturile organizatorului

7.1. Organizatorul se obligă să calculeze si să vireze impozitul datorat pentru premiile obţinute de către castigători în conformitate cu Legea 571/2003 privind Codul Fiscal, Titlul III Impozitul pe venit si să depună declaraţii de venit la autoritatea fiscală competentă pentru veniturile aferente premiilor din acest regulament. Orice alte obligaţii de natura fiscală sau de orice altă natură în legatură cu acestea, sunt în sarcina exclusivă a câştigătorului.

7.2. Organizatorul, în vederea desfăşurării concursului, prelucrează datele personale ale participantilor la aceast concurs în conformitate cu Legea 677/2001. Prin comunicarea datelor cu caracter personal în modalităţile indicate în mod expres prin Regulament, persoanele înscrise în concurs îşi exprima acordul expres şi neechivoc, ca datele lor cu caracter personal să intre în baza de date a Organizatorului în vederea validării, atribuirii premiilor şi îndeplinirii obligaţiilor fiscale ale Organizatorului.

7.3. Organizatorul garantează confidenţialitatea datelor cu caracter personal ale tuturor participanţilor. Datele cu caracter personal colectate în cadrul acestui concurs nu vor fi dezvăluite către terţi decat cu acordul concurentilor si in cazul care Organizatorul trebuie sa respecte obligatiile impuse de legislaţia în vigoare.

7.4. Organizatorul concursului nu îşi asumă răspunderea pentru:
- Pierderile sau întarzierile înscrierilor generate de defecţiuni tehnice independente de voinţa Organizatorului;
- Situaţiile în care datele furnizate în formularul de înscriere sunt incomplete, inexacte sau incorecte; aceste situaţii pot determina invalidarea participării;
- Pierderile, întârzierile sau orice alte probleme la înscrierea în concurs, cauzate de providerul de Internet sau conexiunea la Internet a persoanei care doreşte să se înscrie în Concurs;
- Întreruperile/disfuncţionalităţile neanunţate ale providerului de internet sau blocarea accesului intern datorita aglomerării reţelelor pe perioadele de trafic intens;

7.5. Organizatorul îşi rezervă dreptul de a verifica şi monitoriza modul în care se desfăşoară înscrierile în concurs. În cazul în care se observă anumite tentative de frauda înscrierile respective vor fi anulate.

7.6. Organizatorul îşi rezervă dreptul de a exclude definitiv orice participant din concurs care, prin comportamentul fraudulos, afecteaza bunul mers al concursului.

7.7. Organizatorul este îndreptaţit să ia toate măsurile necesare în caz de tentativă de fraudă a sistemului, abuz sau orice alte tentative care ar putea afecta Concursul.

7.8. Organizatorul îşi rezervă dreptul de a modifica prezentul Regulament urmând ca astfel de modificări să intre în vigoare la data publicarii actelor aditionale ce conţin aceste modificari.

7.9. Concursul se va derula în conformitate cu prezentul regulament, care este obligatoriu pentru toţi participanţii.

Art. 8. Reglementari speciale

8.1. Pentru scopul acestui Regulament, forta majoră înseamnă orice eveniment care nu poate fi controlat, remediat sau prevăzut de către Organizator, a cărui apariţie îl pune pe acesta din urmă în imposibilitatea de a-şi îndeplini obligaţiile asumate prin Regulament.

8.2. Dacă o situaţie de fortă majoră împiedică sau întârzie total sau parţial executarea Regulamentului şi continuarea Concursului, Organizatorul va fi exonerat de răspunderea privind îndeplinirea obligaţiilor sale pentru perioada în care aceasta
îndeplinire va fi împiedicată sau întârziată. Daca vor invoca forţa majoră, Organizatorul este obligat să comunice participanţilor la Concurs existenţa acesteia în termen de 5 zile lucrătoare de la apariţia cazului de fortă majoră.

8.3. În intelesul prezentului Regulament constituie cazuri de forţă majoră următoarele evenimente, fără a se limita la acestea:
a) pierderea bazelor de date;
b) avarierea sistemului informatic de stocare a datelor şi acordare a premiilor;
c) tentative de fraudă a mecanismului Concursului prin mijloace electronice sau alte mijloace orice reglementare care poate aparea ulterior intrării în vigoare a Regulamentului şi care poate interzice sau modifica termenii acestuia.

8.4. Regulamentul este întocmit şi va fi făcut public conform legislaţiei aplicabile din România prin afişarea pe site-ul www.eastacademy.eu fiind de asemenea disponibil oricărei persoane adresând o cerere scrisă în acest sens la adresa de email office@eastacademy.eu.